tiistaina, toukokuuta 09, 2006

Ei graffiteja

Jotain perin liikuttavaa on tässä vetoomuksessa, joka on kiinnitetty Pispalan entisen haulitehtaan seinään. Vain kiitos puuttuu lopusta.

Ei siinä niitä kyllä ollutkaan. Graffiteja nimittäin.

Viikonloppuna selvisi sekin mysteeri, mikä merkillinen vartiotorni harjun kupeessa kohoaa. Haulitornihan se. Hauleja valmistettaessa sula lyijy puristettiin sihdin läpi vapaasti putoaviksi pisaroiksi, jotka korkealta pudotessaan saivat pyöreän muodon.

- - -

Aamutyrskähdyksen ja mielikuvituksen laukkapyrähdyksen sai aikaan Aamulehden Minne tänään-palstan ilmoitus, jossa kerrottiin Tampereen velipalvelukeskuksen tarjoavan kakkukahvit kaikille luovuttajille.

8 kommenttia:

Herkku kirjoitti...

Velipalvelukeskus veljistään luopuville! :0 Tuskin on jonoa sillä ovella, vaikka kuinka kakkua tarjottaisiin.

:D

pagisija kirjoitti...

No, kukaties jos sattuisi ylimääräisiä olemaan, ja kakku erityisen hyvää...

Hestia kirjoitti...

Olisin voinut 15 vuotta sitten mielihyvin luovuttaa kolme veljeä, jopa ilman kakkutarjoilua, mutta luulen ettei äiti olisi tykännyt hyvää. Nykyään en kyllä veljistäni luopuisi ;)

pagisija kirjoitti...

Hestia, heh :D. Ei ole veljistä kokemusta, mutta tuo yksi isosisko on kyllä hyvä olemassa. En luovuttaisi pois!

Hestia kirjoitti...

Ja minä pidän näköjään itseäni 5 vuotta nuorempana kuin olen ;)

Eli siis 20 vuotta sitten menee lähemmäs murrosikää..

Päivi kirjoitti...

Niin mutta jos kyse olis semmoisesta parisuhdehommelista? (Ai mitennii mun jutuista huomaa, että seuraava uhri on hakusessa?) Siis että jos veljesi on kumppania vailla, voit luovuttaa hänet suhdemarkkinoille. Vai meneekö tämä nyt enempi kierrätykseen kuin luovutukseen? No, ihan sama. (Pagisija antakoon mun yhteystiedot suht selväpäisiksi havaitsemilleen. Kirvesmurhaajat älköön vaivautuko.)

Mitä graffiteihin tulee, niin mä näen punaisen kaikkia sävyjä niihin törmätessäni, vaikka ne olis tehty ihan mustalla värillä. Viimeisin kammotus - ruma musta töherrys vailla esteettistä arvoa - ilmestyi jo muutama viikko sitten vanhan kerrostalon vaaleaan rapattuun seinään... huoh... >:(

Mutta pidetään peukkuja mun muratille... snif... mä arvasin, että tässä käy näin...

kiltti ihminen kirjoitti...

Kuulin joskus jutun, että joskus tamperelaisten teekkarien vappujäynä olisi ollut ripustaa sen haulitornin seinään iso lakana tekstillä "Vuokrataan edullinen yksiö opiskelijalle". Tiedä sitten pitääkö paikkaansa kun kertojakin oli teekkari ;)

pagisija kirjoitti...

Päivi, juu, tuollaisena velipalvelukeskus voisi toimiakin. Mutta missä menee ihmiskaupan raja :/? Voisiko veljensä myydä arvaamattomiin oloihin kakunpalasta (jos kakku olisi kahvila Houkutuksesta, niin voisi)...

Älä sitä murattia murehdi, saat kyllä uuden pistokkaan, jos tämä osoittautuu liian heikoksi elämän tuuliin. Mutta tosiaan kokeile kastelun vähentämistä - ja tarkista, ettei kasvissa ole mitään ötököitä.

Kiltti, kuulostaa kyllä varsin todennäköiseltä teekkarijäynältä. Sellaiselta, että idea voisi tulla jopa humanistin tosikkomaiseen mieleen, saati teekkarin ;).