lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Vimma

Eilisen työpäivän päätteeksi iski vimma. Puolitehoisen viikkoimuroinnin sijaan päädyin kevätsiivoamaan perusteellisesti kaikki kaksikymmentäyhdeksän vuokraneliötäni, jotka, kuten aiemmin lienee selväksi tullut, palvelevat etätyöntekijää sekä asuinkortteerina että työhuoneena. Joka paikka kirjanselkiä ja kasvinlehtiä myöten tuntui olevan ohuen hiekkakerroksen peitossa, kiitos ikkunan takana kulkevan kadun ja taannoisen hellejakson, joka sai pitämään tuuletusikkunaa auki yötä päivää, ennen kuin katuhiekka oli ehditty siivota pois.

Niinpä raivasin, tamppasin, imuroin, pyyhin ja luuttusin. Pesin, jynssäsin ja pyykkäsin. Tein perusteellisen arkeologisen inventoinnin työpöydälläni, jossa alati kasvavat kirjapinot kilpailivat huojuen elintilasta monistenippujen, artikkelien, muistiinpanojen, toimimattomien kuivamustekynien, kahvimukien ja sanakirjojen kanssa. Mapitin, pinosin ja lajittelin. Puhdistin jopa näppikseni. Ikkunanpesun jätin sentään suosiolla siiheksi, kun pahin siitepölykausi päättyy.

Tuskinpa koskaan on kioskilta haettu jäätelö maistunut yhtä ylimaalliselta kuin illalla.

- - -

Päivän tyrskähdyksen tarjosi Jarmo Papinniemen kommentti koskien kuulijoiden harmistusta, kun voittoisaa viisukappaletta ei kuultukaan heti eilisen torikonsertin alkajaisiksi. "Tuntemattoman sotilaan lukijat pettyivät, kun Rokka ei aloittanutkaan heti ryssien tappamista."

7 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Jotain kotitalousvinkkiä kuin näppiksen parhaiten puhdistaa, kun rasvoittuneeseen pölyyn ei tahdo pölynimuri enää tehota?

pagisija kirjoitti...

En tiedä miten parhaiten, mutta ainakin jotenkuten sain omani siistittyä Cleaner-puhdistusaineella, joka on tarkoitettu "hienomekaanisten osien puhdistukseen". Siinä on kapea suutin, josta ainetta voi tursottaa näppiksen sisuksiin. Litku haihtuu sitten omia aikojaan.

Ei tuo lopputulos nyt aivan priimaa ole, mutta lähtötilanteeseen verrattuna...

Päivi kirjoitti...

Minäkin olen siivonnut!! Mutta mitään hyvää palkkioherkkua ei ole odottamassa... huoh...

pagisija kirjoitti...

Ei minullakaan sitä odottamassa ollut, mutta vasiten hain, kun olin niin tyytyväinen itseeni :).

Päivi kirjoitti...

Ahaa... jos siis käyn ostamassa sen ihan vartavasten jälkikäteen, niin voin "syyttää" siitä sinua. ;) "En minä muuten, mutta kun..."

Veera kirjoitti...

Kun siellä koloissa on kovasti runsaasti kissankarvaa... Haihtuukohan sekin omia aikojaan?

pagisija kirjoitti...

Päivi, aina löytyy syntipukki, kun tarpeeksi hakee.

Veera, toivoahan aina voi! Ainakaan minun näppikseni epämääräiset karvakasvustot eivät käsittelystä olleet millänsäkään. Mutta kuten sanoin, on se sentään vähän puhtaampi nyt.