maanantaina, toukokuuta 29, 2006

Ei millään rahalla

Mikä näitä tulipaloja oikein sytyttää? Sattumako? Karu uutinen Porvoon tuomiokirkon viimeöisestä palosta on totta vieköön viimeinen niitti, vaikkei mihinkään pyromaniaepidemiaan uskoisikaan.

Historiallisten rakennusten tuhoutuminen - tahallisesta tuhoamisesta puhumattakaan - saa humanistin sylkemään tulta ja tulikiveä. Niitä kun ei rakenneta uudestaan millään vakuutusrahalla.

- - -

Apropos historialliset rakennukset (menkää ja nähkää, kun vielä voitte): Tampereen matkailutoimisto näyttäisi poistaneen sivuiltaan linkin viimevuotiseen näkövinkkelisivuun, joka sekä kotiseututurismia että Tampereen-reissua suunnittelevan kannattaa katsastaa läpi. Hauskoja ja yllättäviä visiittivinkkejä ja -linkkejä löytyy niin taiteenystäville, lempiväisille, poppareille kuin penninvenyttäjillekin.

Toivottavasti lista tullaan vielä päivittämään.

Ja kaupungin, ellei peräti maailman parhaat munkkikahvit juodaan tietysti Pyynikin näkötornissa. Se palaa onneksi huonosti, kun on graniitista tehty, nääs.

2 kommenttia:

Kafkakoski kirjoitti...

Ajattelin, että olen varmasti vähän lapsellinen, mutta minä tulin ihan tosissani surulliseksi tuosta palosta. Viimeksi viime kesänä ihastelin sitä ihanaa paanukattoa ja totesin seuralaisilleni, että tuommoisia ei taida moni enää Suomessa osata rakentaa.

:-(

pagisija kirjoitti...

Sama täällä, tyrmistys ja suru olivat allekirjoittaneen ensimmäiset - ja seuraavatkin - reaktiot. Sitten iski kiukku. Mitäpä lapsellista siinä olisi...