tiistaina, toukokuuta 02, 2006

Perinteisempää

Kiitos pitkän viikonlopun, Pagistaanin kolmikkokin ehätti metsästä mukaan perinteisempään vappujuhlintaan, joskin verrattain siivoon sellaiseen. Aattona se tarkoitti skoolausta skumpanskojella, uuden hervantalaisgrillin onnistunutta testausta sekä yleistä maailmanparannusta.

Pastanjauhajilta - joille jälleen kerran lämpimät kiitokset - löytyi maanmainio liekitetyn ananaksen resepti. Käyttämässämme rommissa taisi tosin olla liian vähän prosentteja, koskapa liemi ei ottanut syttyäkseen. Fariinisokerilla ja kanelilla höystettynä ja vaniljajäätelön kanssa nautittuna jälkiruoka oli yhtä kaikki herkullista.

Sitä paitsi sokeriin imeytetty absintti paloi sitäkin kauniimmalla liekillä. Ah! Kultivoituneeseen boheemivähemmistöön jääneen humanistimme lanseeraama rituaali sai jopa perinteillään pullistelevien, ylemmyydentuntoisten tupsulakkien jakamattoman huomion (joskin myönnettäköön, että Tampiksi nimetyn paikallisjulkaisun Klaus Majava oli taiteellinen helmi).

L´heure verte. Impressionistisesta dokumentaatiosta kuuluu kiitos Pagistaanin urosvahvistukselle.

Vappupäivänä humanisti pääsi seuraamaan, kun fukseja kastettiin koskeen ja nostettiin teekkareina ylös kaikkiaan neljättäkymmenettä kertaa. Dipattavien valtava määrä pisti pohtimaan, mitä nosturinkäyttäjien mielessä mahtaa liikkua monituntisen operaation aikana. Vetävätkö he keskenään pitkää tikkua, kenen kontolle keikka lankeaa? Saavatko työvuoroon joutuneet tilipussiinsa tuhdin vappulisän?

Plevnan pyttipannu osoittautui juuri niin hyväksi, kuin eräät tahot olivat antaneet ymmärtää. Se oli mitä parahin päätös kolmen päivän pikalomalle, jonka jälkeen kelpaa taas palata työmaalle henkistä hakkua heiluttamaan.

5 kommenttia:

-t kirjoitti...

Tyylikäs vappurapo :-) Henkinen hakku läks käyttöön täten, mistä kiitos.

Rosmariini kirjoitti...

Rommiliemen syttyminen ei ole onnistunut aina muiltakaan reseptin testaajilta - tärkeää on ilmeisesti lämmittää rommi ekaksi kattilassa, niin palaa paremmin. Mutta hyvä että maistui, vaikka näyttävyyttä jäikin ehkä hieman uupumaan. :)

Oulussa teekkarien uitot jäivät tänä vuonna laimeiksi. Uittoja valvoneet sammakkomiehet saivat hälytyksen jonnekin muualle, ja suurin osa fukseista joutui sitten tyytymään ämpärikasteeseen. Höh. Mutta onneksi sää oli harvinaisen loistava.

Kati Parppei kirjoitti...

Tee, ei se kyllä tänään oikein jaksanut heilua. Hakku nimittäin.
*haukotus*

Rosmariini, lämmitimme kyllä rommin, mutta jostain syystä se ei silti syttynyt. Kenties hedelmissä (tuoretta ananasta ja jatkeena säilykepersikoita) oli sen verran nestettä, että päälle valeltuna rommi laimeni liikaa :)?

Pitää jatkaa kokeiluja sopivan tilaisuuden sattuessa. Stroh lienee ainakin tarpeeksi tujua...

Rosmariini kirjoitti...

No jopas jotakin. Onkohan meillä sitten pelkästään niin tujua tavaraa viinahyllyssämme, että aina on kaikki syttynyt, mitä on liekitetty. ;)

Rommista ja ananaksesta syntyy muuten muitakin makoisia jälkkäreitä. Pitää palata asiaan Pastanjauhannassa lähiviikkoina.

Kati Parppei kirjoitti...

"Rommista ja ananaksesta syntyy muuten muitakin makoisia jälkkäreitä. Pitää palata asiaan Pastanjauhannassa lähiviikkoina."

Innolla jäämme odottamaan :)...