keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Tähteet kunniaan

YLE:n uutinen piti lukea kahteen kertaan. Mitä ihmettä?

"Kotitalouksien hukkaan menevästä ruuasta aiheutuu monta kertaa enemmän ympäristövaikutuksia kuin ruokien pakkauksista. MTT:n tutkimusten mukaan ruoasta menee hukkaan jopa kymmenen prosenttia."

Ja sitten vikistään, kun ruoka on niin kallista ja rahat eivät riitä mihinkään.

Pagistaan haastaa täten jokaisen syömäkelpoista ruokaa roskikseen syytävän etsimään sisäistä marttaansa. Tähteet kunniaan ja mielikuvitusta peliin! Naatteja ei tarvitse syödä - vaikka voi niistäkin soppaa keittää...

6 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Naateista tulee myös mainio wokki.

Kati Parppei kirjoitti...

No nih, siinäs kuulitte. Pitääkin joskus kokeilla, kunhan on taas naatteja, mielellään vieläpä omasta takaa.

Entinen appiukkoni oli ja on muuten mestari hyödyntämään keittiössä kaiken mahdollisen vihreän. Epäilin aina, että hän nakkasi persialaisiin keitoksiinsa myös ruohonleikkuujätteet ja muun puutarhatoimista irtoavat kasvinosat. Mutta ah, mitä herkkuja hän niistä sai aikaan...

Sokea kana kirjoitti...

Ajattelin joskus tehdä keittokirjan ruuista, jotka eivät maksa juuri mitään. Kannessa olisi ruokahalua herättävä kuva Brueghelin Laihasta keittiöstä. Tähderuuat voisivat olla oma osastonsa. Vaikka kuka sitä lukisi: sarjafilmeissäkin aina kipataan ruuat roskiin, jos mies ei tule ajoissa syömään sankarittaren aikaansaannoksia.

Kati Parppei kirjoitti...

Loistoidea! Tosin lukijakunta voi todella jäädä suppeahkoksi.

Jäin vielä miettimään, mitä roskiin oikein kodeissa päätyy. Liian suurten pakkausten pilaantuneet ylijäämät? Ruoantähteet kattiloiden pohjilta? Vai hedelmäkoriin unohtuneita, nahistuneita omenoita? Vai kaikkia noita? Siitähän se riippuu, mistä päästä ongelmaa pitäisi lähestyä. Ostetaanko liikaa, tehdäänkö liikaa, vai eikö haluta lämmittää uudelleen jo kerran valmistettua? V

Päivi kirjoitti...

Kuinkahan tähän aiheeseen heittäisi kommentin, ettei kiinni jäätyään herättäisi pahaa mieltä ja pahennusta...

Tuota noin. Jossain päin maailmaa, mutta ei siis tietenkään meillä, käy silleen, että jääkaappiin kertyy kaikenlaista eksoottista (tai eskoottista, kuten asia meilläpäin ilmaistaisiin, jos asia koskisi meitä, mistä siis EI ole kyse! kiellän kaiken!) tahi jämäruokaa tahi muuta ei-niin-joka-päivä-käytettävää. Kämpän naispuolinen asukki aina silloin tällöin kyselee, että mitäs jos tehtäis tuosta jotain tai pitäisköhän tuo käyttää. Kämpän miespuolinen asukki sitten vastailee, että ei vielä, ei se ole vielä vanhaksi menossa, joskus myöhemmin... Jonkun ajan kuluttua kämpän naispuolinen asukki sitten joko a) kippaa pilaantuneet systeemit roskiin tai b) juuri ennen pilalle menemistä tekee niistä jotain herkkua (itselleen).

Mutta ei tehdä tästä sukupuolikysymystä...

yst.terv.nimim. hyla-maito EI säily avattuna jääkaapissa kuukautta

Kati Parppei kirjoitti...

Päivi, eräissä muissa talouksissa jossain päin maailmaa käydään toistuvaa keskustelua siitä, meneekö piimä vanhaksi heti parasta ennen-päivän jälkeen. Ei mene, sanoo naisen vankka käytännön kokemus vastaan miehen synkkää epäluuloa.

Merkillistä asiassa on, että kaikkiin muihin elintarvikkeisiin näyttää pätevän argumentti "nyt se on vain toiseksi parasta".

Tämä siis jossain päin maailmaa, kenties jopa toisessa galaksissa, kaukana, kaukana täältä...