torstaina, toukokuuta 26, 2005

Omia vai ei

pukalaaJos unessa saa joltakin tämän kirjoittamia runoja, joista osan muistaa vielä herättyäänkin, ovatko ne omia runoja vai eivät?

- - -

Muun muassa Sedis oli löytänyt Jungin typologiatestin, jota myös Myers-Briggsin testiksi kutsutaan. Itse olin tehnyt tuon jo joskus aiemmin, eikä tulos kertauksesta muuttunut:
"Your Type is INFJ (Introverted Intuitive Feeling Judging)".

4 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Tosi hassua, sen jälkeen kun itse tein testin ja totesin, että se kertoo pelottavan hyvin joitain asioita, joita ei edes kysytty (sain tulokseksi kahdestakin eri testistä INFP), olen pistänyt kaverit tekemään testin. Mies on INTP, suurin osa kavereistani INFJ, INTJ, INTP.

Kun sitten pyysin erästä tuttua, josta en oikein pidä, mutta jonka kanssa joudun pakosta asioimaan erään projektin tiimoilta, tekemään testin, hän sai tulokseksi ESFJ. No tiesinhän toki, että hän on aika erilainen...

Joo toi testi on kiinnostava, vaikkei sitä kannata liian vakavaisesti ottaa. Lopulta: se kuvaa itsen käsitystä itsestä. Tuumin hetken sitäkin, laittaisko miehen täyttämään sarakkeet niin kuin se kuvittelee mun ajattelevan, ja katsois, mitä se musta saisi irti, ja sitten päinvastoin, että tekisi testin niin kuin sen kuvittelee ajattelevan, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että se olisi maailman mahtavin tietoisesti konstruoitu perheriita ja luovuin koko ajatuksesta.

pagisija kirjoitti...

"Itsen käsitys itsestä" - nimenomaan. Ja sekin voi vaihdella aika ajoin.

Olen kummastellut sitä, että INFJ:n sanotaan olevan kaikkein harvinaisin tyyppi - ja kuitenkin netissä suuri osa testin tehneistä, joihin olen törmännyt, ilmoittaa tyypikseen juuri tuon. Ja lähes kaikki ovat jotain I-tyyppiä.

Liekö niin, että me introverttityyppiset erakot väsäämme tuollaisia itseä luotaavia testejä mieluummin kuin ekstrovertit, jotka käyttävät senkin ajan muiden ihmisten kanssa olemiseen? Vai löytyykö nettimaailmasta keskimääräistä enemmän I-tyyppejä? Vai...?

Johan W kirjoitti...

Riippuu, olin INFJ... ainakin eilen

Sun äitis kirjoitti...

Lopulta: se kuvaa itsen käsitystä itsestä.

Juuri tuo ajatus minullekin jäi päällimmäiseksi mieleen. Ja sitäkin mietin, onko se edes käsitykseni itsestäni vai ajatukseni siitä millainen haluaisin olla.

Olen ihan hämmentynyt siitä valtavasta I-ihmisten vyörystä, joka Sediksen blogiin on ilmoittautunut. Kun minä tunnen teidät kaikki vain nettipersooninanne, jotka ovat kovin ulospäinsuuntautuvia (tai niin sen miellän, kun tulette kotiini kylään joka ilta!). Ajatusleikkinä: tulisiko tulokseksi sama kirjainyhdistelmä, jos vastaisi oikeana itsenään ja blogi-itsenään?

(Minä muuten olin ENFP)