tiistaina, toukokuuta 31, 2005

Jäkäti

On tämäkin. Kun pitäisi ostaa monen kilon vesimeloni (0,99 euroa/kg) tai vaihtoehtoisesti maksaa reippaasti korkeampi hinta (1,49 euroa/kg) valmiista palasta. Mitä yksineläjä hervottoman kokoisella melonilla tekee? Murhaa naapurinsa? Hyvä kun kotiin jaksaisi moisen tykinkuulan kantaa, saati saisi syödyksi ennen hapantumista.

Pala houkutteli, mutta sisuunnuin kiskuroinnista ja jätin ostamatta. Viipaloijako erotuksen nettoaa miinustettuna elmukelmunriekaleella ja veitsen kulumisella?

Pitäkööt arbuusinsa.

No niin. On hyvä kannustaa ostamaan eväät vähemmän pakattuina isommissa erissä, mutta ei se kyllä aina toimi.

1 kommentti:

Veloena kirjoitti...

Hmm, voisin kuvitella melonin pilaantuvan herkemmin, kun se on kerran avattu ja altistettu ilman kaikille villihiivoille. Eihän se kelmu niitä enää jälkeenpäin tapa... eli ehkä korkeampi hinta johtuu siitä, että halaistuissa paloissa hävikki on hemmetin paljon kovempi.

Silti, ärsyttää sama juttu. Myös silloin, kun kasvimaalta korjaa niin suuren kurpitsan, ettei sitä jaksa kannatella missään järjellisen oloisessa asennossa. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pitää viidenkymmenen ihmiset juhlat, jossa tarjotaan kurpitsa-sitä ja kurpitsa-tätä. Enää en kyllä jättikurpitsoihin lankeakaan. Kolme vuotta kasvatin niitä jääräpäisesti ennen kuin totesin, että eihän siinä mitään älliä ole, ei.