keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Hivelevää hispaaniangstia

Antonio Porcuna. Kuva lainattu täältä.

Eilen illalla päätin kuin päätinkin tarjota itselleni leivoksen, sävelikkään sellaisen, kun cordobalainen laulaja Antonio "El Veneno" Porcuna ja Suomen merkittävin flamencokitaristi Raul Mannola esiintyivät Klubilla. Konsertissa kuultiin sekä perinteistä flamencoa että Mannolan uuden kvartetin fuusioidumpaa menoa.

Jo vain tekivät Mannolan konstikas kitarointi ja Porcunan tunnetta ja hispaaniangstia tulviva laulu hyvää, hivelivät sielua suorastaan. Menkää ihmeessä kuuntelemaan, jos tilaisuus tulee. Ainakin Mannolan yhtyettä kuullaan varmasti monessa paikassa lähiaikoina ilmestyvän levyn myötä.

Kilpalaulantaakin käytiin, kun joku kuulijoista oli jättänyt vauvansa nukkumaan Klubin eteiseen (!). Tottahan se havahtui vaunuistaan kesken tuskaisimman tulkinnan yhtyen lauluun, ennen kuin nolostunut holhooja ehti rynnätä hätiin.
- ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! huusi herännäinen.
- EEEEEIEEIEEEIEEEEEE! päästeli El Veneno.
Muistan lukeneeni, että klassisen laulun opiskelija joutuu opettelemaan uudelleen äänen tuottamisen parkuvan vauvan tavoin, pallealihaksiaan käyttäen. Ehkä sama pätee flamencolaulajiinkin.

- - -

Eivätkä huvit tähän lopu, Tampereella kun ollaan. Vielä maaliskuun aikana tarjolla olisi niin Pohjannaulan kuin Ismo Alanko Säätiönkin elävää musisointia. Huhtikuun alkajaisiksi häämöttävät puolestaan Kauran ehdottamat aprillipikkujoulut. Oma silli mukaan, kuravettä saanee jo mistä vain. Tulkaahan paikalle sankoin joukoin sekä Hämeestä että muualtakin, juna hiljaista bloggaajaa kuljettaa ja tie Tampereelle lienee kaikille tuttu.

4 kommenttia:

LL kirjoitti...

Kuulostipa ihanalta illalta. Vauvaepisodi oli hauskaa luettavaa. Soitimme Klubilla Clashin muistokonsertissa, paikka tuntui juuri sopivan kokoiselta ja lämminhenkiseltä paikalta. Olisikohan siellä oikea feng shui? :-)

pagisija kirjoitti...

Klubi on tosiaan sympaattinen paikka. Samaten naapurissa sijaitsevalla, pienemmällä ja intiimimmällä Telakalla on mukavaa käydä musiikkia kuuntelemassa.

Allekirjoittanut tykkää siitäkin, että molemmat ovat nykyisestä residenssistä kävelymatkan päässä. Kynnys lähtemiseen madaltuu kovasti.

Kafkakoski kirjoitti...

Muuten, tuo "el veneno" tarkoittaa myrkkyä.

Ja tuli tässä vielä sellainenkin mieleen, että saattaisiko tuo Raul Mannola olla sille flamencon suomalaisen version kuuluisalle edustajalle, Pircco Mannolalle sukua?

pagisija kirjoitti...

Kafkakoski, tuumailinkin, liittyykö liikanimi jotenkin myrkkyyn, englannin venom kai ajatuksen mieleeni johdatti. Kiitos tiedosta!

Allekirjoittanut aloitti syksyllä suurella innolla espanjan opinnot vapaaopistossa, mutta sitten piti ryhtyä siivoamaan hengenpitimikseen, eivätkä työvuorot enää käyneet yksiin kielitunnin kanssa *huokaus*. Mutta kipinä jäi kytemään parempia aikoja odotellen...

Myös Mannolan osalta mietin samaa. Kukaties pojasta on polvi parantunut; compás veressä ja niin edelleen...