torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Kylmää ja kuumaa

Aamulla Pagistaanissa oli merkillisen viileää. Nenää paleli, eikä täkin alta ryömiminen houkutellut senkään vertaa kuin yleensä. Ihmekös tuo, kun patterit olivat jääkylmät.

Kuten arvata saattaa, hanoistakin tuli vain kylmää vettä. Kävin kurkkaamassa talon ilmoitustaulua ja soitin sitten huoltomiehen päivystysnumeroon arvaten, etten ollut ensimmäinen.
- Juu, tiedetään. Mutta sitä me ei tiedetä, missä vika on.

Hyistä on vesi edelleenkin. Samoin patterit. Mutta onneksi tämä sattui nyt, eikä muutama viikko sitten kolmenkymmenen asteen pakkasten aikaan.

- - -

Sen sijaan taannoin raportoimani saunavuoromysteeri selvisi, kiitos avuliaan naapurin (asiasta vastaava taho pysyi itsepintaisesti hiljaa viikkokaudet, eikä vastannut edes varovaisiin tiedusteluviesteihini tai puheluihini). Olin vienyt pukuhuoneen oveen lapun, jossa pyysin saunavuoroista jotain tietäviä ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen. Seinän takana asuva opiskelijapoika lähettikin tekstiviestin, jossa kertoi, ettei saunavuoroja ole olemassakaan.
- Saunan saa jokainen lämmittää silloin, kun haluaa.

No, mikäpä siinä sitten. Viime sunnuntaina ennen hiihtolenkkiä kävimme pistämässä saunan päälle. Hyvin lämpeni ja antoi kelpoisat löylyt.

Siivousvastuu näyttää tosin olevan yhtä lailla iloisen anarkistisella pohjalla ("Täällä on puolikas mummo", vinkaisi saunaseurani kurkatessaan pesuhuoneen pulleaan roskapussiin, josta tursui hiuksia). Yleisiä saunatiloja työksenikin jynssänneenä päätin tarttua toimeen ja siivota saunan ennen seuraavaa lämmitystä. Uudet elämänmuodot ovat toki kiinnostavia, paitsi lauteiden alla, vessanpöntön takana, kahvinkeittimen suodattimessa ja jääkaapin vihanneslokerossa.

6 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

"Uudet elämänmuodot ovat toki kiinnostavia, paitsi - - "

Unohtamatta kylppärin lattiakaivoa.

nimim. en oksenna helposti, mutta nyt oli lähellä

pagisija kirjoitti...

Juu. Kylppärin lattiakaivoa pitää visusti varoa. Uskon vakaasti, että siellä on alkukeiton veroiset olot hapesta riippumattoman elämän kehittymiselle. Ja sillä elämällä voi olla jo hampaat tai myrkkypistin.

Anna Amnell kirjoitti...

Vilu on kuulunut ennen koko ajan ihmisen elämään näissä kylmissä maissa.

timo kirjoitti...

Hmmm. uusia elämänmuotoja saattaa löytää sopivissa olosuhteissa myös keittiön allaskaapista :)

Hyvä, että saunavuoroasia ratkesi noin.

nimim. kumpa ois meilläkin saunavuoroissa tuollainen valinnanvapaus!

pagisija kirjoitti...

Blogisisko, sanopa muuta. Kovin hyvälle olemme oppineet. Keskuslämmitteisessä kerrostaloasunnossa on vielä sikäli avuton, ettei kotinsa lämmittämiseksi pysty tekemään itse mitään. Villapaitoja toki voi lisätä.

No, illansuussa patterit alkoivat taas lämmetä.

Timo: tutkimattomat ovat elämän tiet! Saunavuoro-ongelma tosiaan ratkesi odotettua joustavammin. Kääntöpuolena tosin on se, ettei taloyhtiössämme ketään oikein kiinnosta hoitaa yhteisiä asioita. Ja vuokralaisen ääni on kovin hiljainen...

Miss Foxy kirjoitti...

voi kuulkaa kun kylppärin lattiakaivon pesee joka viikko, niin se on silleen ihan omaa tilaa, ei okseta eikä muuta
: )

opiskeluaikoina olin *kerroshoitajana* eli siivooja 5-tähden hotellissa. piti siivota sininen puolihame ja valkoinen paitapusero päällä. ihmiskäsitykseni kapeni sinä kesänä: ihmiset oli tiukkaan pinttyneitä pilkkuja vessanpöntössä & paskanhaju päälle, karvoja kylpyhuoneen lattialla, likaisia lakanoita.

yäk.
koska tiedän mitä 5-tähden hotellienkin lakanoiden ja tyynyliinojen alla, INHOAN hotellissa yöpymistä. vähintään mulla on oma tyyny mukana.