keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

Pullollinen vastustuskykyä

Shaping cheese; Tacuinum Sanitatis, 15th c., Paris. A Feast for the Eyes.

Pistäydyin tänään siskon kanssa lounaalla tämän työpaikalla. Ruokalassa oli jaossa ilmaisnäytteitä terveysvaikutteisesta, ruoansulatusta helpottavasta jogurtista. Sitä on ahkerasti mainostettu myös televisiossa, samoin kuin monia muitakin vastustuskykyä tai vain ympäripyöreästi hyvinvointia lisääviä tuotteita, jotka tietenkin maksavat roimasti enemmän kuin niin sanotut tavalliset elintarvikkeet.

Kerta-annoksiksi pakattua, vaivatonta terveyttä markkinoimalla halutaan kai vedota ihmisiin, joilla on rahaa enemmän kuin aikaa (tai jotka ainakin uskovat, ettei heillä ole aikaa syödä normaalia perusruokaa tai kävelyttää sielunsa temppeliä edes korttelin ympäri, mikä maalaisjärjellä arvioituna tuntuisi olevan ruoansulatukselle ja hyvinvoinnille suurempi palvelus kuin kiireessä hörpätty kertakäyttöpullollinen tyyristä ihmeainetta).

Ainakin erään hyvinvointituotteen vakuutetaan lisäävän tuota myyttistä vastustuskykyä jo kahdessa viikossa niin, ettei käyttäjä enää halua luopua päivittäisestä annoksestaan. Mutta miten parantunut vastustuskyky näkyy noiden kahden viikon aikana? Millä sitä mitataan? Flunssattomuudella? Vatsatautitartunnalta välttymisellä?

Ilmainen jogurttinäyte piti tietysti testata. Se oli kyllä hyvää, muttei tavallista maustamatonta jogurttia kummempaa. Ainutlaatuisen Digestivus essensis-maitohappobakteerin ihmeellinen vaikutuskin alkaa tuoteselostuksen mukaan vasta kahden viikon kuluttua ja edellyttää toki päivittäistä käyttöä.

Minä ja ruoansulatukseni yritämme selvitä ilman, mutta kukin tulkoon uskollaan autuaaksi.

- - -

En ole koskaan ollut Scandinavian Music Groupin innokkaimpia ihailijoita, mutta yhtyeen viimeisin levy saa antamaan sille uuden mahdollisuuden. Valon lisääntymiselläkin voi olla osuutensa sentimentaalisuuskäyrän nousuun, mutta yhtä kaikki Terhi Kokkosen kuulaan äänen, ilmavien melodioiden ja naiivinherkkien sanojen yhdistelmä osuu maaliinsa.

"muistatko miltä tuntuu
juopua kesäyönä
hölmöstä rakkaudesta
muistatko miltä tuntuu
kastella jalat heinikossa
suudella poikaa aidan takana
siellä missä nokkoset lakastuu"


- SMG: Hölmö rakkaus

5 kommenttia:

-t kirjoitti...

Hyvin hlökohtaisesti mua taas risoo se mainos niiiin pahasti, etten suostu ainesta hankkimaan, vaikka se lupailisi millaisia ihmevaikutuksia. Kaikkien pohjanoteerauksien äiti ompi hän.

Kati Parppei kirjoitti...

Kyllä, ehdottomasti :P. Herkun kommenttiosastossa näyttää muuten olevan ko. mainoksen joukkolynkkajaiset, mikä on sille ihan oikein, siis mainokselle.

Teennäisyyden inha lemu tuntuu aina kauas ja pitkään.

-t kirjoitti...

Pahus, vieläköhän ehtii osallistua? *menee katsomaan*

Nimetön kirjoitti...

Digestivum essensis, Lcasei defensis,Asidofilus Bifidus...

Nämähän kuulostavat ihan Harry Potterin loitsuilta. Ja taitavat tässä jästimaailmassa olla vaikutukseltaan jokseenkin yhtä tehokkaitakin...?

Evolus!

Kati Parppei kirjoitti...

Lactobasillus Gefilus!

Aimopa sen sanoi :D!