torstaina, elokuuta 25, 2005

Lepakoiden yö

Keskiajalla lepakoita pidettiin eläviä poikasia synnyttävinä, hieman oudon muotoisina lintuina. Medieval Bestiary.

Pagistaan välttää mainostamista, mutta koska lepakot - eestiksi nahkhiir - ovat ylen sympaattisia otuksia ja tapahtuma ehdottomasti yleishyödykäs, teemme poikkeuksen.

Tiedoksi siis: ympäristötietokeskus Moreeniassa Tampereella järjestetään lepakkoilta perjantaina 26.8. kello 20.30 - 23.00. Luvassa on lepakkotutkija Olli Haukkovaaran luento Moreenian klubitilassa. Sään salliessa sieltä siirrytään havainnoimaan lepakoita Tammerkosken rantamille, Tallipihan ja Näsinpuiston alueelle.

Haukkovaaran luennolla käydään läpi muun muassa lepakoita uhkaavia vaaroja ympäristön kemikalisoitumisesta elinympäristöjen muutoksiin. Retkellä on mahdollista nähdä pohjanlepakko (Eptesicus nilssonii) ja vesisiippa (Myotis daubentonii).

Yleiseurooppalaista lepakoiden yötä vietetään perjantaina yhdeksättä kertaa. Tapahtumia järjestetään samaan aikaan useissa Euroopan maissa. Tampereen lepakkoillan takana ovat Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ja Moreenia.

- - -

Nyt tuli mitta täyteen. Marinadin tapaan lisäsin word verification-vaatimuksen kommenttiosastolleni automaattispämmäreitä estämään. Pahoittelen lisävaivaa.

8 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Kaikesta päätellen sade pilaa huvituksen.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
pagisija kirjoitti...

No, onneksi luentotilaan ei sada. Sääli kuitenkin, tyynenä ja poutaisena syysiltana olisi siivekkäitä voinut nähdäkin.

(poistin taas spammia ;P)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anna Amnell kirjoitti...

Helsingissä on lepakoita. Niitä liitelee öisin esimerkiksi Johanneksen kirkon torneissa ja niiden ympärillä. Se näyttää todella "keskiaikaiselta" tai vampyyrielokuvalta kuutamossa.

pagisija kirjoitti...

Minä taas en ole kaupunkilepakoihin törmännyt, mökillä on kyllä vierähtänyt hämärä tovi jos toinenkin nahkhiirien taitolentonäytöksistä nauttiessa.

Ehdottomasti yksi lempieläimistäni.

Mette kirjoitti...

Meidän kerostalollamme on ollut ikioma lepakko taloyhtiön lamppua kiertämässä. Tänä kesänä remontti ajoi sen pois.
Välimerellä on hauska katsella, miten jokaisella katuvalolla on oma lepakkonsa.