keskiviikkona, elokuuta 31, 2005

Tyhmä

Näin tänään nuorella miehellä pipon - anteeksi, pipan - jossa luki kauniisti brodeerattuna Tyhmä.

Sellainen olisi kiva. Se ikään kuin vapauttaisi turhasta vastuusta ja velvollisuudesta olla järkevä. Saisi tolloilla ihan luvan kanssa, olla vähän pihalla ja kysellä typeriä.

Kun sitä tekee joka tapauksessa.

- - -

Tekstiviesti ilmoittaa ensi viikon seminaarimatkaa varten tilaamani viisumin saapuneen. Päätän käydä hakemassa sen saatuani päivän kirjoitushommat käsistäni. Matkatoimisto sijaitsee kaupungin toisella laidalla, joten varmistan aukioloajan yrityksen kotisivulta. Kuuteen saakka, hyvä. Pyörän selkään hypätessäni kiittelen vielä mielessäni verkkosivujen olemassaoloa. Ovat ne kätevät! Ei tarvitse soitella tai käydä turhaan raapimassa ovea.

Varttia yli neljän seison matkatoimiston ovella tuijottamassa käsin kirjoitettua lappua, joka ilmoittaa toimiston sulkeutuvan kesäaikaan neljältä. Kesäaika alkoi kesäkuussa ja päättyy tänään.

No, vielä enemmän olisi harmittanut, jos reissuunlähtö olisi huomisaamuna kuudelta.

- - -

Osaako joku tyhmää viisaampi muuten sanoa, mikä kirous sekoittaa tavallisen rtf-tiedoston kirjasintyypit sähköpostiliitteeksi siirrettäessä? Ja miksi, oi miksi se tapahtuu vain ja ainoastaan laittaessani maailmalle sähköisiä työpaikkahakemuksia? Ärrrkele! On varsin noloa, kun tarkistaessani liitettä lähetyksen jälkeen se onkin kirjoitettu kahdella sattumanvaraisesti vaihtelevalla fontilla. Sitä ennen kaikki on ollut kunnossa. Vielä nolompaa on, kun sama tapahtuu uudestaan lähettäessäni perään niin sanotusti korjatun version ("OLen HuoleLLinEN ja hAllitsEN TietOKONEEn KäytöN"). Lieneekö pdf-liitteisiin siirtyminen ainoa vaihtoehto?

2 kommenttia:

wee kirjoitti...

"("OLen HuoleLLinEN ja hAllitsEN TietOKONEEn KäytöN")"

lohdullista, että joku muukin joskus enkä aina vaan minä.

pagisija kirjoitti...

Jep. Ja tietokoneissa asuu Murphyn kanssa liittoutunut paha.