keskiviikkona, elokuuta 03, 2005

Ihmeen hyvin

pavutKaupunkikasvimaani on selviytynyt kesästä ihmeen hyvin ottaen huomioon kuivat kaudet ja sen, että vuosia viljelemättä ollut palsta on työntänyt povestaan sitkeästi ohdakkeita, juolavehnää ja muita monivuotisia kiusankappaleita.

Päätinkin, että jos intoudun vuokraamaan saman palstan ensi kesänä, kiikutan sinne pari olkipaalia kateaineiksi. Kate kun pitää hyvin kosteutta maassa ja rajoittaa samalla rikkaruohojen kasvua. Komposti olisi ehdoton, jos samaa maapalaa viljelisi pidempään.

Mutta salaattia, sipuleita tai porkkanoita ei ole tarvinnut ostaa enää viikkokausiin. Nauriita, joskin pieniä, on tullut maistiaisten verran. Vanha suosikkini pensaspapu on ollut tuttuun tapaan hämmästyttävän satoisa. Kesäkurpitsat ovat kohta korjattavan kokoisia, yrttejä irtosi pakastettavaksi asti.

Sen sijaan punajuuret ja pinaatit eivät oikein ottaneet menestyäkseen. Osasyynä lienee huoleton hoitaja, joka huiteli juuri pahimmilla helteillä reissuillaan sen sijaan, että olisi kantanut uskollisesti vettä lähijärvestä.

3 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Pinaatti kannattaa korvata mangoldilla. Se vain on niin paljon parempi. Kannattaa kokeilla. Itse en aio enää koskaan mennä takaisin pinaatille mangoldit maistettuani.

pagisija kirjoitti...

Muistan, että joskus kauan sitten kasvatimme mökillä parina kesänä mangoldia. Sen tarkempaa muistikuvaa ei kasvista ole kuitenkaan jäänyt.

Mutta pitääpä kokeilla, kiitos vinkistä!

Iloinen Leipuri kirjoitti...

Mmm... herkullisen näkösiä papuja.