tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Sitä vaan jotenki

Marleena listasi usein käyttämiään sanoja ja sanontoja ja kyseli muilta samaa.

Näitä pitäisi kyllä tiedustella joltakin lähimmäiseltään. Suurin osa puhemaneereista kun taitaa olla sellaisia, joita ei itse huomaa. Mutta Pagistaanissa kuullaan usein ainakin seuraavia:

Voi hyväne aika Yleistä elämisen ja olemisen taivastelua ja mummomaista voivottelua, joka voi liittyä yhtä hyvin myönteisiin kuin kielteisiinkin asioihin.

No kaikkee sitä Ks. edellinen.

Scheisse En osaa saksaa, mutta jostain syystä sana on tarttunut korvaamaan eräitä suomalaiskansallisia manauksia. Siinä on sellaista kiukkuista sihinää, joka sopii lievää voimasanaa vaativaan tilanteeseen. Ässäpäitä?

Teretulemas Eestinkieltäkään en osaa muutamaa sanaa enempää, mutta sen tervetulotoivotus on suomalaista suuhunsopivampi.

Emmietiijä Tarvitseeko tätä selittää?

Jotenki Kaikki on aina jotenki jottain. Silkkaa mielen ja kielen laiskuutta, kun ei jaksa määritellä, että mitenkä.

Sitä vaan Jotenki sitä vaan miettii. Sitä vaan meinaa eikä tee. Sitä vaan on.

Hep! Suunnattu yleensä koiralle, jos tämä raapii jo ennestään ärtynyttä korvaansa tai tekee jotakin muuta, josta sen huomio pitää saada pois, mutta johon ei viitsi käyttää kovempaa ei-sanaa.

5 kommenttia:

Sivustaseuraaja kirjoitti...

Ässäpäitä :) Olen käyttänyt ranskalaista ärräpäätä opiskeluajoista. Sitten pikku muistelo. Kun lapsi oli pieni ja olimme kaupassa ruokaostoksilla, jostain syystä sanoin Merde", johon pieni mies isoon ääneen vastaamaan: Äiti, ei saa kiruta! Kyllä ne oppii, vaikkei opetakaan.

Paikoilleen, valmiina, hep!

Anonyymi kirjoitti...

"Emmietiijä.."

Se on kyllä tuttu ja päivittäin käytössä, tosin ilman sitä jiitä.

Tästähän tosiaan vois tullaki hyvä meemi.

Kati Parppei kirjoitti...

Jepjep :).

Siinä taas yksi, jonka muistin vasta Veeran postauksen myötä.

Anonyymi kirjoitti...

Mainio!

Meemin ainekset, koska itsellänikin on joskus häivähtänyt mielessä jotain tällaista. Pitää vain siistiä suunsa ennen kuin alkaa julkisesti näitä ilmoittelemaan. .:D

'Voi elämä!' on ainakin kärkisijoilla.

Kati Parppei kirjoitti...

"Voi elämä" kuluu täälläkin ;). Mielenkiintoista, miten samankaltaisia täyteilmaisuja ihmiset käyttävät. Kaipa ne tarttuvat niin helposti.