maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Voiko taas olla


Talvinen usva ja matalalla oleva aurinko tekivät sunnuntaiaamupäivän valosta merkillisen kellertävän. Iidesjärven jäälle osautui oitis jos jonkinlaista kulkijaa. Iltapäivällä paksu pilvikerros palautti maailman arkisen harmaaksi.

Lauantaina tuli oltua poikkeuksellisen hereillä ja ahtauduttua kansan syviin riveihin kuuntelemaan presidenttiehdokkaiden keskinäistä nokittelua. Silkkaa media- ja mielikuvasirkusta, mutta sellaisena kiinnostavaa seurattavaa. Tosin yksi oli joukosta poissa, mikä ennen tilaisuuden alkua viritti Pagistaanin virallisissa edustajissa huolestunutta sananvaihtoa mahdollisesta salaliitosta ja saliin ujutetusta metaanipommista.

Valveutunut kansalaisuus ja illan juttukeikka naapurikunnassa vaativat vastapainoa, joten päivän päätteeksi testattiin intialainen ravintola Swagath Tuomiokirkonkadulla. Herkulliset - joskin aitointialaiseen tapaan tuliset - ruoat, ystävällinen palvelu ja kohtuulliset hinnat; kaiken kaikkiaan sympaattinen paikka, jota voi mielellään suositella pienen joukon illanistujaisiin.

Viikot ja etenkin viikonloput tuntuvat valuvan käsistä. Voiko taas olla maanantai?

Voi.

2 kommenttia:

Kati Parppei kirjoitti...

Jep, "medium" oli vähintäänkin riittävän tulista. Pöytäseurueestamme vain lankomies popsi tandoorieväänsä tulisimpana versiona, ja kyllähän tuossa hiki näytti tulevan.

Mutta hyvää oli, ja makuhermoja jäähdyttelevä mangolassi jälkiruokana piste iin päällä.

Kati Parppei kirjoitti...

Kiitos, Scilla. Tuo pikkujärvi on mukava olemassa tuossa parinkymmenen metrin päässä, se kun vaihtelee ilmettään jatkuvasti.