perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Varhainen

Tapojeni vastaisesti olin altaassa jo ennen seitsemää. Kirnuamiset oli kirnuttu* kahdeksalta. Epätavallisen aikaansaapuuteni voimaannuttamana päätin suunnata suoraan uimahallilta hoitamaan pari asiaa, joiden lykkäyskiintiö alkoi olla täynnä.

Ruokakauppa oli kyllä auki, mutta entäpä muut kohteet? Yksi ilmoitti avaavansa ovensa kymmeneltä, toinen vasta yhdeltätoista. Kaupungilla norkoileminen aamutuimaan ei kiinnostanut, joten oijustin kotiin.

Opetus: varhainen lintu löytää ma(i)don, muttei imurin pölypusseja.

*Aina vesijuostessani muistan tarinan sammakosta, joka putosi kirnuun, mutta pääsi pälkähästä sätkittyään kerman voiksi.

6 kommenttia:

Herkku kirjoitti...

Ennen seitsemää?! Kirnuttu kahdeksalta?!

*sanaton*

pagisija kirjoitti...

Nooh :D... tänään oli poikkeuspäivä, kun piti kahdeksasta alkaen päivystää tiiviisti puhelinta. Ja koska ennen kahdeksaa uimahalliin pääsee lähes puolta halvemmalla, päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja katsastaa, onko siellä ruuhkaa heti aamusta.

On *helpotuksen huokaus*.

Larko kirjoitti...

Minä kyllä olen kaikkien kauppojen vapaan aukiolon kannattaja. Mieluimmin saisivat olla auki 24 tuntia vuorokaudessa. Tosin alkuun ei ehkä olisi sellaiselle palvelulle kysyntää, kun suomalaiset ovat tottuneet tekemään ostoksensa lakisääteisinä aikoina.

Kops kirjoitti...

Kops on sitä tyyppiä joka käy herättämässä kukon kiekumaan aamulla, joten ymmärrän tuon vaikeuden. Sain muuten vihdoinkin aikaiseksi linkittää Pagisijan. Aamutarmoni ei ylety linkitykseen.

pagisija kirjoitti...

Kops, kiitos linkityksestä.

Larko, jenkeissähän monet kaupat ovat auki lähestulkoon kellon ympäri. Se tuntuu paikan päällä käyvästä aika hämmentävältä.

Pärjää sitä näinkin, vaikkei pääsekään rahojaan kuluttamaan vuorokaudet läpeensä...

Larko kirjoitti...

Niin kai enemmistö pärjääkin. Itse kuulun siihen vähemmistöön, joka on pirteimmillään yöllä ja väsähtää tuossa aamusta. Mutta näin pienessä maassa meitä lienee sen verran vähän, että siitä ei oikein synny markkinoita.